Wanneer je met een probleem zit, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk oplost word. We hebben daar uiteraard begrip voor. Daarom hebben we enkele huisregels en tips opgesteld, die ons helpen om jou sneller bij te kunnen staan.

1. Omschrijf duidelijk het probleem

Neem de tijd om je probleem duidelijk te omschrijven. Hierdoor begrijpen we sneller wat er aan de hand is, en weten we eerder in welke richting we moeten zoeken. Zie ook punt 2 en punt 3.

Tickets met inhoud zoals "De site werkt niet" voegen weinig toe aan de discussie, omdat we dan zelf nog moeten uitzoeken wat je precies bedoelt, in plaats van het probleem op te lossen.


2. Beschrijf de stappen die tot een probleem leiden

Wanneer je een probleem meld, wees dan volledig door de stappen te vermelden die tot het probleem leiden. Wees zo precies mogelijk, dan kunnen we het probleem sneller proberen na te bootsen en oplossen

  • Goed voorbeeld: Ik ging in Internet Explorer naar www.mijnsite.com, en probeerde me aan te melden in het administrator paneel. Ik kreeg een error "De gebruikersnaam of het paswoord bestaat niet."
  • Slecht voorbeeld: Ik kan me niet aanmelden op de site.

3. Gebruik screenshots

Als je een probleem hebt, voeg dan een screenshot toe. Zo krijgt ons team meteen een idee wat er aan de hand is. Het is perfect mogelijk dat een probleem dat jij ervaart, niet kan nagebootst worden door ons team waardoor ze je niet kunnen helpen om het op te lossen. Voeg daarom steeds een screenshot toe wanneer het kan

4. Een ticket per probleem; één probleem per ticket

We vragen je uitdrukkelijk om maar één ticket per probleem aan te maken. Je kan op een ticket zelf ook antwoorden; het is niet nodig meerdere tickets aan te maken. Bijkomende tickets over hetzelfde probleem zullen door ons team definitief verwijderd worden om ons systeem ordelijk te houden.

Daarnaast vragen we je om je te beperken tot één probleem per ticket. Heb je meerdere, losstaande problemen, splits deze dan op in verschillende tickets. Zo kunnen wij je ticket toewijzen aan de juiste medewerker. Wanneer je meerdere problemen samenvoegd, is het mogelijk dat een medewerker slechts één of enkele problemen kan oplossen.

5. Feedback is essentieel

Het is belangrijk dat je tijdig feedback geeft op je ticket. Wanneer een probleem is opgelost, geef dit dan aan in het ticket, zodat het gesloten kan worden. Als ons team je een oplossing voorstelt, probeer hier dan ook zo snel mogelijk op te reageren.

We behouden ons het recht voor om tickets waar 7 dagen niet op gereageerd is, te sluiten.

6. Blijf kalm

Het is logisch dat je een probleem graag opgelost wilt hebben. Blijf echter kalm bij het indienen en behandelen van je ticket. Ons team doet zijn best om je zo goed mogelijk te helpen; maar wanneer iemand zijn kalmte verliest tegenover ons team dan zullen we het ticket onmiddelijk sluiten.

 6.1 Tekst in 'ALL CAPS'

Schrijf geen tekst in alleen hoofdletters. Dit is niet alleen irritant om te lezen, maar komt aggresief over. Het Support Team heeft het recht zo een boodschappen aan te passen naar eigen inzicht, en de prioriteit van een ticket aan te passen.

 

Inlogformulier

Helpdesk Gebruiken

Stel je vraag aan ons team, of leg je probleem voor. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk via het ticket-systeem. Let op: Je moet je aanmelden om de helpdesk te gebruiken.